עוגיות ויטראז' לחנוכה | הדס

סביבוני ויטראז' אכילים | הדס

חנוכה הוא חג של אורות, טעמים, צבעים והרבה נוסטלגיה
כשהילדים מגיעים עם מלאי יצירות, אני חוזרת מספר שנים לאחור ונזכרת ביצירות היפות שעשינו.
נזכרת בצלופנים שמילאו את החלל שבשמינית השחורה, נזכרת שיצירות פאר אלו נתלו אחר כבוד על חלונות הגן והבית, נזכרת בלורדים שמרחנו על השקף וגם את השמחה והחום שבלב עת התקרב חג החנוכה.
משום מה היום אני רואה צלופנים חגיגיים רק בפורים…

קישוטים לחנוכה

חנוכה הולך ומתקרב.. והלב מתרחב…

לכבוד חנוכה יצרנו בחוג העובר-משתנה ומהנה עוגיות מיוחדות-עוגיות ויטראז'
איזה שמחה וששון, בצק סוכריות מתנפצות והרבה צורות מעניינות… הילדות נהנו וחזרו זורחות מאושר עם צלחת עוגיות ריחניות ביד

 

08_vitrage Hannuka

עוגיות ויטראז'

אז הבה ונתחיל בסקירה קצרה על תהליך העבודה
מכינים בצק, קורצים עוגיות. בכל עוגייה יוצרים חור שאותו ממלאים בסוכריות זכוכית מתנפצות. בתנור הסוכריות המנופצות נמסות והופכות לסוג של חלון צבעוני, מאיר ושמח!!

נתחיל בתיאור עם תמונות ולבסוף נציג את המרשם המלא + הוראות ההכנה על מנת להקל על ההעתקת המרשם

הוראות בתמונות:

  1. לערבל: מרגרינה, ביצים, וניל וסוכר לתערובת חלקה
שלב ראשון, עוגיות ויטראז' לחנוכה

לערבל את הביצים סוכר מרגרינה והוניל לתערובת חלקה עד כמה שניתן

 

בזמן הכנת הבצק הילדים ממיינים ומנפצים את הסוכריות בעזרת פטיש או מכתשת
במקרה זה, לא מצאתי סוכריות זכוכית, אז הסתפקנו בסוכריות קשות):

03_vitrage Hannuka

מכינים את הסוכריות, ומנפצים אותם

 

מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות בצורות שונות

מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות

מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות

קורצים חורים במרכז העוגיות, ממלאים בסוכריות מנופצות—-
ולתנור!!

07_vitrage Hannuka

 

ואם אתם מרגישים ששעה זו אימצה אתכם במיוחד, מגיע גם לכם להתפנק!! כף גלידה בין 2 עוגיות, תסכם את האירוע על הצד הטוב ביותר… 🙂

09_vitrage Hannuka

המתכון לבצק פריך שמתאים לחיתוך וקריצה:

סוכריות זכוכית בצבעים שונים (אם אין, אפשרי סוכריות קשות)-לשמור לסוף
1 מרגרינה
2 ביצים
1 וחצי כוסות סוכר
חצי בקבוק תמצית וניל
3 וחצי כוסות קמח
1 כפית מלח
1 כפית א"א
(אפשרי להוסיף קוקוס)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. תוך כדי הכנת הבצק הילדים יכולים להתעסק עם הסוכריות-למיין לצבעים ולנפץ בשקיות שונות.
  3. מעבדים את סוכר, ביצים, וניל ומרגרינה למרקם חלק עד כמה שניתן (אפשרי בכף רק שלוקח מעט יותר זמן)
  4. מוסיפים את שאר החומרים [מלבד הסוכריות כמובן] לבצק ומעבדים בעדינות עד שהתערובת מתגבשת לפירורים. (וזאת על מנת שנוכל בקלות להוציא אותה)
  5. במידה והבצק דביק מוסיפים עוד קמח, על משטח מקומח ומעבדים לבצק נעים לעבודה.
  6. מחלקים את הבצק ומרדדים למשטח בעובי של פחות מכחצי ס"מ משום שהעוגיות תופחות מעט באפיה
  7. קורצים עוגיות בצורות שונות.
  8. יוצרים חורים/ צורות במרכז העוגיה ומעבירים לתבנית
  9. ממלאים כל חור בסוכריות מנופצות
  10. אופים עד להזהבה-העוגיות צריכות להיאפות היטב.

וזהו..
מתחילים לחגוג 🙂

מקווה שתיהנו משעת איכות פעילה בחברת הילדים
שלכם,
הדס

מחשבה אחת על “סביבוני ויטראז' אכילים | הדס

נשמח לתגובתך! תגובתך תפורסם לאחר אישור המערכת. תודה!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s