"אחרי החגים אסדר ארונות"
"אחרי החגים אתחיל דייאטה"
"אחרי החגים נתחיל לשמוע הצעות"
"אחרי החגים נחפש דירה חדשה"
כל אחת ו'אחרי החגים' שלה, אחרי החגים שלי מתאפיין בכניסה לשגרת חורף, ארוכה, משובחת ומלאת הספקים… (מקווה).
אז מה צריך לשגרה טובה, לבוקר בוקר, ולכל עת שמגיעים אורחים בהפתעה, מי צריך יותר מרוגלך טעים ומלא בשוקולד עם שוקו חם ליד?
אני הכרתי את הרוגלך האלו אצל חברה שאמה נהגה לשמור על בריאות הילדים, כל המאפים מייצרים בבית, כולם מקמח מלא, בלי הרבה סוכר, ולכל מוצר מחליפים בשווה לו הבריא יותר 🙂
אז טעמתי אותם בגרסת קמח מלא, והם היו כל כך טובים, ששאלתי שאלה שלא רגילים לשמוע… "יוצא טוב גם בקמח לבן?"
ומאז הם בני בית במקפיא שלי, אז למי שרוצה בגרסה "הבריאה" כן, אפשר בקמח מלא, וזה יוצא טעים, מנסיון 🙂
אחרי שתטעמו מרוגלך אלו, לא תרצו לקנות את אלו של אנג'ל, ברמן וכל שאר המאפיות,
נכון זה דורש קצת זמן, והרבה סבלנות, אבל שווה את התוצאה.
אז מה הם המצרכים?
לבצק:
1 ק"ג קמח רגיל (או מלא)
3 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
1 ביצה
1 כף שטוחה של מלח
2 כוסות מים פושרים
(למקפידים על נוזלים מתוקים למזונות בבצק, ניתן להמיר כוס אחת במיץ תפוזים)
למילוי:
יש להכין לפי הצורך, ביחסיות של 1/3 כוס קקאו, 2/3 כוס סוכר ו1 כף קפה נמס (לא להמיס).
שלבי ההכנה:
לשים את החומרים לבצק אחיד ורך, ונותנים לו לתפוח 3/4 שעה.
טיפ: לשמירה על רכות הבצק, מירחו קצת שמן על הבצק בזמן ההתפחה.
לאחר ההתפחה יש לרדד חצי מהבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
למרוח שמן, ולמרוח מהמילוי, לא צריך להתקמצן על המילוי 🙂 זה טעים עם הרבה שוקולד.
יש לקפל את הבצק לשלוש כמו מעטפה.
בשביל הנוחות, כדאי להמתין כמה דק', אך ממש לא חובה,
מרדדים שוב למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. (ההמתנה מתפיחה במקצת את הבצק, ומקלה על העבודה).
יש לשמן שוב את הבצק, ולמרוח שוב מהמילוי, ולקפל כמעטפה.
לאחר מכן לרדד למלבן גדול, ולחתוך לשלוש או ארבע מלבנים, וכל מלבן למשולשים.
יש לגלגל כל משולש מהחלק הרחב שלו לכיוון הצר, ולהניח על תבנית אפיה.
לאפות בחום גבוה של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב, שימו לב לא לשכוח אותם.
במקביל לאפיה יש להכין את סירופ הסוכר:
6 כפות מים + 2 כפות סוכר + 1 שקיק סוכר וניל, להמיס על האש, ולמרוח על כל רוגלה מיד עם יציאתו מהתנור.
יש להכין שוקו חם ומפנק, ולהנות מהתוצאה.
ניתן להקפיא רק לאחר קירור מוחלט. נשמר בהקפאה עד חודשיים.
בפורים האחרון, מכיון שעבדתי עד לרגע האחרון ולא היה לי זמן להכין כלום, במהלך הצום הכנו את הרוגלך, קטנים קטנים, חילקנו לשקיות, וכל מי שקיבל הרגיש מאוד מפונק על ידינו…
יש לך שאלה? הכנת ואהבת? אשמח לשמוע על כך 🙂 מחכה לכן בתגובות…
בהצלחה,
אלישבע.
הי!!!
מי באה איתי לקניון???
בא לי ללכת:(
אהבתיאהבתי
הי!!
לפני האפיה זה נראה מלוכלך ולא נקי!
אז איך זה שאחרי האפיה צילמת וזה נראה סבבה???
אהבתיאהבתי
"לאחר ההתפחה יש לרדד חצי מהבצק לעובי של 1/2 ס"מ"
והחצי השני?
את המעטפה הראשונה מרדדים שוב ושוב מורחים?
תודה! אני באמצע והבצק מחכה
אהבתיאהבתי
נעמי היקרה,
יש כותבות שכתבו בעבר באתר וכיום הן כבר לא כותבות כאן,
מתנצלת שחיכית לתגובה, הכותבת לא ראתה את השאלה שלך,
בטוחה שכבר הסתדרת.
תודה ויום טוב,
שושי סירקיס,
מנהלת האתר
אהבתיאהבתי
הכנתי את הרוגלאך אבל ממש היה חסר נוזלים בבצק ובדקתי סתם לאומת בצק לחלות יש בו הרבה יותר מים,
ואיך הספיק לך הציפוי של הסוכר בקושי יוצא מזה משהו
תודה
אהבתיאהבתי
שמחה לראות תגובה ממך 🙂
לרב לא חסר לי נוזלים בבצק הזה, לעיתים כן.
זה תלוי בגודל הבציה, ובחברה ובסוג הקמח.
ברור שקמח מלא דורש קצת יותר נוזלים, ויש גם קמחים לבנים מחברות שונות שצריכים כמויות שונות של מים.
הסירופ תמיד מספיק לי ואני זורקת לא קצת ממנו,
אני לא שופכת ממנו על הרוגלך, אלא מברישה כמו שמברישים את החלות עם ביצה לפני האפיה, כך את הרוגלך עם הסירופ אחרי האפיה.
אהבתיאהבתי
נראה מקסים
תודה!!
אהבתיאהבתי
אלישבע,
הכנתי עם קמח מלא,סוכר חום ויצא מעולה וכמות די גדולה.
מתכון קל ומוצלח בוודאי אשתמש בו עוד…
תודה רבה!!
אהבתיאהבתי
לבריאות,
משמח לקרוא…
אהבתיאהבתי
תשמעו הכנתי את זה זה פשוט קלי קלות
והתוצאה לא מתחילה להתקרב בכלל לרוגעלך של מאפיה!!!!
השתמשתי גם ב-30% קמח מלא…
אין דברים כאלו, רוצו להכין!!!
ואם שאלתם, לא נשאר כלום 😦
אהבתיאהבתי
תודה, כיף לשמוע.
אהבתיאהבתי
היי אלישבע,
זה בא בדיוק בזמן!! ונראה מזמין במיוחד
אני רצה להכין…
אהבתיאהבתי
גם אני חייבת לנסות עם קמח מלא. . והרעיון של המשולשים ושלא צריך למלא כל אחד לחוד – מעולה
אהבתיאהבתי
אהבתי את הרעיון של קיפולי המשולשים, עד לקריאת הפוסט שלך הכרתי את הדרך המסורתית…
אני עובדת רק עם קמח מלא כך שזה עוד יותר מגרה אותי ממתכון רגיל,כשאכין אותם אעדכן.
תודה אלישבע
אהבתיאהבתי
מגרה ממש…
התלהבתי מאד מהרעיון של המעטפת ומשם לחיתוך של המשולשים.
רעיון פצצה.
אהבתיאהבתי
ואוו, אלישבע,
הרוגלך נראים מגרים,
אני יכולה להריח אותם מעבר למסך…
אהבתיאהבתי