'אחרי החגים' הגיע :) | אלישבע

"אחרי החגים אסדר ארונות"

"אחרי החגים אתחיל דייאטה"

"אחרי החגים נתחיל לשמוע הצעות"

"אחרי החגים נחפש דירה חדשה"

כל אחת ו'אחרי החגים' שלה, אחרי החגים שלי מתאפיין בכניסה לשגרת חורף, ארוכה, משובחת ומלאת הספקים… (מקווה).

אז מה צריך לשגרה טובה, לבוקר בוקר, ולכל עת שמגיעים אורחים בהפתעה, מי צריך יותר מרוגלך טעים ומלא בשוקולד עם שוקו חם ליד?

אני הכרתי את הרוגלך האלו אצל חברה שאמה נהגה לשמור על בריאות הילדים, כל המאפים מייצרים בבית, כולם מקמח מלא, בלי הרבה סוכר, ולכל מוצר מחליפים בשווה לו הבריא יותר 🙂

אז טעמתי אותם בגרסת קמח מלא, והם היו כל כך טובים, ששאלתי שאלה שלא רגילים לשמוע… "יוצא טוב גם בקמח לבן?"
ומאז הם בני בית במקפיא שלי, אז למי שרוצה בגרסה "הבריאה" כן, אפשר בקמח מלא, וזה יוצא טעים, מנסיון 🙂

אחרי שתטעמו מרוגלך אלו, לא תרצו לקנות את אלו של אנג'ל, ברמן וכל שאר המאפיות,
נכון זה דורש קצת זמן, והרבה סבלנות, אבל שווה את התוצאה.

אז מה הם המצרכים?

לבצק:

1 ק"ג קמח רגיל (או מלא)

3 כפות שמרים יבשים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1 ביצה

1 כף שטוחה של מלח

2 כוסות מים פושרים

(למקפידים על נוזלים מתוקים למזונות בבצק, ניתן להמיר כוס אחת במיץ תפוזים)

למילוי:

יש להכין לפי הצורך, ביחסיות של 1/3 כוס קקאו, 2/3 כוס סוכר ו1 כף קפה נמס (לא להמיס).

שלבי ההכנה:

לשים את החומרים לבצק אחיד ורך, ונותנים לו לתפוח 3/4 שעה.

טיפ: לשמירה על רכות הבצק, מירחו קצת שמן על הבצק בזמן ההתפחה.

IMG_0003

לאחר ההתפחה יש לרדד חצי מהבצק לעובי של 1/2 ס"מ.
למרוח שמן, ולמרוח מהמילוי, לא צריך להתקמצן על המילוי 🙂 זה טעים עם הרבה שוקולד.

יש לקפל את הבצק לשלוש כמו מעטפה.

IMG_0005

IMG_0006

בשביל הנוחות, כדאי להמתין כמה דק', אך ממש לא חובה,
מרדדים שוב למלבן גדול בעובי 1/2 ס"מ. (ההמתנה מתפיחה במקצת את הבצק, ומקלה על העבודה).

יש לשמן שוב את הבצק, ולמרוח שוב מהמילוי, ולקפל כמעטפה.

IMG_0007

לאחר מכן לרדד למלבן גדול, ולחתוך לשלוש או ארבע מלבנים, וכל מלבן למשולשים.

IMG_0008

יש לגלגל כל משולש מהחלק הרחב שלו לכיוון הצר, ולהניח על תבנית אפיה.

IMG_0010
לאפות בחום גבוה של 200 מעלות, עד שהבצק מזהיב, שימו לב לא לשכוח אותם.

במקביל לאפיה יש להכין את סירופ הסוכר:

6 כפות מים + 2 כפות סוכר + 1 שקיק סוכר וניל, להמיס על האש, ולמרוח על כל רוגלה מיד עם יציאתו מהתנור.

יש להכין שוקו חם ומפנק, ולהנות מהתוצאה.

IMG_0014

ניתן להקפיא רק לאחר קירור מוחלט. נשמר בהקפאה עד חודשיים.

בפורים האחרון, מכיון שעבדתי עד לרגע האחרון ולא היה לי זמן להכין כלום, במהלך הצום הכנו את הרוגלך, קטנים קטנים, חילקנו לשקיות, וכל מי שקיבל הרגיש מאוד מפונק על ידינו…

IMG_0009

יש לך שאלה? הכנת ואהבת? אשמח לשמוע על כך 🙂 מחכה לכן בתגובות…

בהצלחה,
אלישבע.

16 מחשבות על “'אחרי החגים' הגיע :) | אלישבע

  1. נעמי הגיב:

    "לאחר ההתפחה יש לרדד חצי מהבצק לעובי של 1/2 ס"מ"
    והחצי השני?
    את המעטפה הראשונה מרדדים שוב ושוב מורחים?
    תודה! אני באמצע והבצק מחכה

    אהבתי

    • שושי סירקיס הגיב:

      נעמי היקרה,
      יש כותבות שכתבו בעבר באתר וכיום הן כבר לא כותבות כאן,
      מתנצלת שחיכית לתגובה, הכותבת לא ראתה את השאלה שלך,
      בטוחה שכבר הסתדרת.
      תודה ויום טוב,
      שושי סירקיס,
      מנהלת האתר

      אהבתי

  2. אסתי הגיב:

    הכנתי את הרוגלאך אבל ממש היה חסר נוזלים בבצק ובדקתי סתם לאומת בצק לחלות יש בו הרבה יותר מים,
    ואיך הספיק לך הציפוי של הסוכר בקושי יוצא מזה משהו

    תודה

    אהבתי

    • אלישבע הגיב:

      שמחה לראות תגובה ממך 🙂
      לרב לא חסר לי נוזלים בבצק הזה, לעיתים כן.
      זה תלוי בגודל הבציה, ובחברה ובסוג הקמח.
      ברור שקמח מלא דורש קצת יותר נוזלים, ויש גם קמחים לבנים מחברות שונות שצריכים כמויות שונות של מים.

      הסירופ תמיד מספיק לי ואני זורקת לא קצת ממנו,
      אני לא שופכת ממנו על הרוגלך, אלא מברישה כמו שמברישים את החלות עם ביצה לפני האפיה, כך את הרוגלך עם הסירופ אחרי האפיה.

      אהבתי

  3. דסי הגיב:

    תשמעו הכנתי את זה זה פשוט קלי קלות
    והתוצאה לא מתחילה להתקרב בכלל לרוגעלך של מאפיה!!!!
    השתמשתי גם ב-30% קמח מלא…
    אין דברים כאלו, רוצו להכין!!!
    ואם שאלתם, לא נשאר כלום 😦

    אהבתי

  4. pirchonit הגיב:

    אהבתי את הרעיון של קיפולי המשולשים, עד לקריאת הפוסט שלך הכרתי את הדרך המסורתית…
    אני עובדת רק עם קמח מלא כך שזה עוד יותר מגרה אותי ממתכון רגיל,כשאכין אותם אעדכן.
    תודה אלישבע

    אהבתי

נשמח לתגובתך! תגובתך תפורסם לאחר אישור המערכת. תודה!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s