שנה מלאה בשפע | אלישבע

מה יותר שופע מבאר מים?

התכונות של באר מים כשהוא בנוי נכון, הוא מכיל מים, קרירים, טובים לשתיה ותמיד תמיד מלא במים, כיון שהוא נחצב בעומק של מי תהום,

ומה אנו מאחלים לעצמנו לשנה החדשה אם לא שפע, שפע בכל תחום…

אז לכבוד השנה החדשה, קינוח בארות שוקולד.

שתהיה שנה מלאה בשפע של מתוק 🙂

אז מה בעצם אנחנו צריכים?
חלבונים וסוכר …

CAM00045

היחסיות של הסוכר לחלבונים, היא כמות כפולה של סוכר, איך מודדים?
מפרידים ביצים, ואת החלבונים שמים בכוס, כמות כפולה מהתכולה שיש בכוס, זו כמות הסוכר שנצטרך.

מקציפים את החלבונים לקצץ חזק ויציב, ורק לאחר מכן מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר לאט לאט,
קחו בחשבון הקצפה טובה יכולה לקחת גם רבע שעה, צריך סבלנות.

טיפים לקצפת מוצלחת שלא תיפול,
1. בדקו שהקערה יבשה לחלוטין ולא שמנונית,  על הקערה להיות נקיה ויבשה לגמרי.
2. תדאגו שהביצים יהיו בטמפרטורת החדר, ביצים קרות לא מצליחות להגיע לקצף חזק מספיק.
3. ממש לפני הפעלת המיקסר, יש לשים קורט מלח.
CAM00047

לאחר ההקצפה, יש לשים את הקצף בשקית זילוף עם צנתר בגודל בינוני, לשים נייר אפיה בתבנית, וליצור את הבארות.

שימו לב לחסום את הבאר בתחתית, ולכן מתחילים זילוף כמו שבלול מבלי להשאיר חורים, מהנקודה שבה מתחילים לזלף יוצרים שבלול, מעגלים לכיוון חוץ עד לגודל הבאר הרצויה, ואז ממשיכים רק לעלות בצדדים לדפנות הבאר.

CAM00051

CAM00053

ממשיכים כך, כששומרים בין באר לשניה משהו כמו ס"מ וחצי.

CAM00059

CAM00061

לאחר מכן מכניסים לתנור שחומם מראש ל85 מעלות לשלוש שעות (בערך) כשזה מוכן הבאר מתנתק מנייר האפיה בקלות.

CAM00070

מילוי השוקולד

מילוי של קרם גנאש, יש לקחת שמנת מתוקה, לחמם בסיר על האש עד קרוב מאוד להרתחה, שימו לב לא להגיע להרתחה.
מורידים מהאש ומוסיפים בפנים שוקולד ביחסיות של 1:1 כלומר על 100 גר' שמנת מתוקה, נשים 100 גר' שוקולד מריר איכותי.
מערבבים היטב, ומשהים לקירור.

CAM00063

CAM00066

השוקולד התקרר, ניתן להכניס לשקית זילוף עם צנטר מעניין וליצור כוכבי שוקולד בראש הבארות,
למילוי הבאר עצמה, יש למלאות שקית להקפאה, לחורר את הפינה, ופשוט למלאות.

CAM00078
ניתן לקשט בסוכריות צבעוניות, אבקת קקאו מר מנופה ועוד…

ניתן להכין את הנשיקות בכל צורה ולאחר מכן רק לטבול חצי בקרם שוקולד,
כך או אחרת, העיקר שנה שופעת במתיקות!

שנה טובה.

6 מחשבות על “שנה מלאה בשפע | אלישבע

  1. אלישבע הגיב:

    שיראל,
    בהחלט ניתן לעשות את הבארות חלק, ומילויים? יש המון!
    מלית דובדבנים, מלית פירות יער, קרם קפה, קרם פיסטוק ועוד כיד הדמיון

    אהבתי

נשמח לתגובתך! תגובתך תפורסם לאחר אישור המערכת. תודה!

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s