פחזניות – מאפה המוכן מבצק רבוך,/ מבושל, הבצק נוצר ע"י רביכה של מים, שמן וקמח ומכאן שמו.
את הבצק הרבוך לא ניתן לרדד אלא רק להזליף בגלל מרקמו המיוחד הבצק נאפה עד להזהבה והופך לחלול בתוכו, בחלל שנוצר ממלאים קרמים במרקמים שונים, פטיסייר, פודינג, קצפת ועוד.
השוואת טמפרטורות – פעולה בה משווים את טמפרטורת המסה הקרה והחמה ע"י העברת מעט מהמסה החמה לתוך הקרה תוך ערבוב ובכך מעלים את טמפרטורת המסה הקרה. לאחר מכן מעבירים את המסה המחוממת (זו שהייתה קרה) לתוך המסה החמה. משתמשים בשיטה זו בעיקר בשימוש עם ביצים (למשל בהכנת קרם פטיסייר) וזאת על מנת למנוע את התקרשות הביצים.
בצק פריך- בתחום הקונדיטוריה, בצק פריך הוא בצק שמכיל על כל כמות סוכר שיש בו כמות כפולה של שומן וכמות משולשת של קמח, יחסי הכמויות מעניקים כינוי נוסף לבצק מסוג זה, "בצק 3:2:1". יחסים אלו הם יחסי בסיס ויכולים להשתנות בהתאם לצרכיי האופה